Search
  • Andi

Dreidel, dreidel világíts!

Éva kifogyhatatlan a kreatívabbnál, kreatívabb ötletekből, úgyhogy ma is megosztom veletek az egyik alkotását, egy dreidel alakú lámpabúrát, amit egy egyszerű IKEÁ-s lámpa helyére lehet feltenni. Egy ilyenre: https://www.ikea.com/hu/hu/p/strala-vezetek-feher-20366404/

Az izzó gondolom nagyjából mindegy, hogy milyen, csak ne érjen azért hozzá inkább a papírhoz. Éva ilyet használt: https://www.ikea.com/hu/hu/p/ryet-led-izzo-e14-250-lumen-csillar-opalfeh-70438738/


Na de mi lett belőle? Hát ez!
Csinos, ugye?


Most is megkaptuk a lépéseket, hogy ha valaki otthon szeretné leutánozni, akkor legyen erre lehetősége, bár ez a tegnapi hanukkiánál jóval nagyobb falatnak tűnik.

Kell hozzá: ragasztópisztoly, fogó, hurkapálcika (vagy grillnyárs), selyempapír (vagy sütőpapír), nyomtatópapír, ragasztó.


Először a belső vázat kell összeszerelni. Ehhez kell a hurkapálcika (vagy grillnyárs).

A méretek a következők: a tetjét kiadó négyzet egy-egy oldala 14 cm. A lámpatest hosszú oldala 19cm. A csúcsot kiadó rudak 15 cm hosszúak. A távtartók pedig 5 centisek.


Rövid száradási idő után be kell borítani a selyempapírral.


Ha ezzel megvagytok, akkor hagyjatok neki egy kis száradási időt, addig össze tudjátok tenni az oldalakat borító festett (vagy bármilyen más technikával ékesített) nyomtatópapírokat. Éva a gyönyörű mintákhoz stencilt készített, de ha nincs időtök/kedvetek ilyen nehéz mintának nekiállni rajzolhattok/festhettek rájuk bármit, akár a gyerekeket bevonva a mókába.

A trenderli leírását itt találjátok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Trenderli Ebből kiderül, hogy milyen betüket és miért raknak rá.


Végül ezeket a szépségeket is ráragasztotta a már korábban elkészített vázra, és az egészet ráaplikálta a lámpára, befőttesgumikkal és egy plusz nyárssal.


Ha valaki elakad a munkában keresse Évát az Életszagú zsidó ünnepek csoportban, limitált mennyiségű kérdésre szívesen válaszol.

29 views0 comments

Recent Posts

See All